مهر نوشت: محمود احمدی نژاد در جلسه استیضاح شیخ الاسلامی وزیر کار گفت: استیضاح طبق قانون اساسی حق نمایندگان مجلس است و آنها میتوانند استیضاح کنند و دولت نیز موظف است پاسخ دهد. البته تعبیر دفاع که امروزه به کار میرود نادرست است و بنده معتقدم دولت باید به استیضاح پاسخ دهد.
رئیس جمهور ادامه داد: نه استیضاح کنندگان به دنبال اعمال نظر خود باشند و نه دولت به دنبال اینکه ناحقی را حق جلوه دهد و از ناحقی دفاع کند.
وی با بیان اینکه فاصلهای بین نمایندگان و دولت وجود ندارد، تصریح کرد: ما یکی هستیم و من به عنوان کوچک ملت به همه شما احترام میگذارم.
رئیس جمهور ادامه داد: قانون مهمترین امر و تنظیم کننده روابط است و باید از استحکام و پایداری حداکثری در جامعه برخوردار باشد. همه ما باید تلاش کنیم قانون در کشور اجرا شود و این مبنای کار در کشور است.
احمدی نژاد تاکید کرد: مسائلی که مطرح میکنم به ارتباط مجلس و دولت مربوط نیست، مسائل کلان کشور است که اگر به آنها بیتوجهی کنیم موضوعات فراوانی از جمله استیضاح پیش میآید.
وی گفت: تنظیم روابط از مسیر خود خارج شده و باید با هم چاره اندیشی کنیم. ما دور هم جمع شدهایم که مسائل کشور را حل کنیم. اخیرا جلساتی با اعضای مجلس، رئیس مجلس، روسای کمیسیونها و گروه اقتصادی داشتهایم و بحث کرده و برای جبران قدرت خرید مردم در اثر فشارهای بیرونی راههایی را پیش بینی کردهایم که از اوایل اسفند اجرایی میشود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نمیخواهم بگویم استیضاح کنندگان اشتباه میکنند و ما درست میگوییم. بحث من فراتر از استیضاح است. دائم میبینیم که اصطکاک پیش میآید و میخواهیم یکدیگر را متهم کنیم چرا باید این کار را بکنیم. ما یک مجموعه کامل با تقسیم کار هستیم. نباید مجلس بگوید کار خود را میکنیم و دولت نیز کار خود را انجام دهد.
احمدی نژاد تصریح کرد: شیخ الاسلام جزو بهترینهای کابینه است دلسوز است و هر جایی که کار کرده موفق بوده است و این لطف خداست که وزرای فداکار عمر خود را برای خدمت گذاشتهاند.
وی با اشاره به اینکه 27 سال است شیخ السلامی را میشناسم و به این آشنایی افتخار میکنم بیان کرد: ما هر دو یک خواسته داریم. ما، شما و مردم همه خواستههایی داریم که بالاخره باید از طریق دولت عملیاتی شود. دولت بخش مهمی از قوه مجریه کشور است و امور مهم به دست دولت انجام میشود. اگر همه در یک راستا باشیم بهتر از شرایط استفاده میکنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما همه برای ملت خوبی میخواهیم و حرص و جوش خوردنها نیز برای همین است. امروز ملت تحت بیشترین فشارهاست و دشمن برای فشار به ملت بسیج شده است. بعضی از عوامل و علل باعث شده فشارهای داخل با خارج برابری کنند. باید علل را بشناسیم.
وی تاکید کرد: این موضوعات ربطی به اینکه چه کسی در کدام جایگاه نشسته ندارد. بعضی از مسائل سیاسی و غیر سیاسی در این امور دخالت میکنند و نمایندگان مجلس در جریان نیستند.
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: نمیخواستم وارد این مسائل شوم همه تلاش خود را کردم و همکاران را به تحمل وا داشتم. دائما بولتن چاپ میکنند با چند هزار نسخه که سر تا پا اعتراض و توهین به همکاران من است.
محمود احمدی نژاد با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی یک سازمان عمومی غیردولتی و متعلق به کارگران و بازنشستگان است، گفت: از پول آنها صندوقی درست شده که نه من و نه شما حق نداریم باری به آن تحمیل کنیم، هزینه و بدهی برایش درست کنیم، خلاف شرع است چون این صندوق مال مردم است.
وی اضافه کرد: امروز روزی است که باید همه به این سازمان کمک کنیم و از آن پشتیبانی نماییم.
وی با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری برای برکناری مرتضوی از ریاست این سازمان گفت: صرف نظر از اینکه چه کسی رئیس جمهور است و چه کسی رئیس این دیوان است، دیوان باید نقطه اطمینان و آرامش باشد. همین دیوان در سال 87 شکایتی مطرح شده که کسی گفته ریاست این سازمان واجدشرایط نیست به دیوان اظهارنظر کرده چون تامین اجتماعی نهاد غیرعمومی و غیردولتی است، ما صالح نیستیم در این باره اظهارنظر کنیم چطور الان این دیوان صلاحت پیدا کرده؟ اگر آرای عمومی تغییر کند، چه چیزی ثبات پیدا می کند؟ حالا بماند که حکم قبلی دو سال و خورده ای طول کشید تا صادر شود حکم اصلی چهار ماه.
احمدی نژاد با اشاره به قانون اساسی خاطر نشان کرد: رئیس دیوان می تواند مصوبات دولت را نقض کند نه انتصابات را و اگر اجازه دهیم دیوان عدالت اداری خارج از چارچوب قانون و قانون اساسی عمل کند، چطور می توانیم کشور را اداره کنیم؟
وی خطاب به نمایندگان گفت: بحث بعدی که کشور را دچار مشکل کرده عرض می کنم.
رئیس جمهور با اشاره به اصل 55 قانون اساسی به حکم اخیر دیوان محاسبات مبنی بر انفصال رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: دیوان محاسبات می تواند به حساب های موسساتی که به نحوی از بودجه استفاده می کنند رسیدگی و حسابرسی کنند تا از اعتبارات مصوب تجاوز نشده باشد یعنی مسئول رسیدگی به بودجه است نمیتواند نامه بدهد که مجلس مصوبه دولت را رد کرده و اگر فلان مسئول ادامه بدهد، مجازات می شود. این تجاوز از قانون است.
احمدی نژاد ادامه داد: آیا در قانون اساسی چیزی گفته شده و دیوان محاسبات می تواند دادگاه داشته باشد و مجازات کند؟
وی خاطر نشان کرد: اینها اصول قانون اساسی است که گذشتگان نوشته اند اگر ایراد دارد، باید اصلاح شود.
رئیس جمهور اضافه کرد: اخیرا دیوان محاسبات رئیس بانک مرکزی را انفصال داد که آثارش را در بازار دیدید. هیبت بانک مرکزی بشکند، چه می شود؟
احمدی نژاد به اصل 138 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: اگر اشتباه جا افتاده باید برطرف شود تا برطرف نشود مشکلات ادامه دارد و هر روز درگیر می شویم و تنش ایجاد می شود چه کسی اجازه داده رئیس مجلس مصوبات دولت را لغو کند؟ ما کاری به شخص نداریم، بحث حقوقی است.
وی در واکنش به فریادهای نمایندگان که نسبت به اظهارات وی معترض بودند، گفت" امروز آمدم درد و دل کنم تا برای حل مشکلات استمداد داشته باشم.
لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به احمدی نژاد گفت: اگر مصلحت می دانید در موضوع صحبت کنید اینها همیشه بین دولت و مجلس بوده است. درباره استیضاح صحبت کنید.
احمدی نژاد در واکنش به وی گفت: استیضاح ها از همین جا سرچمشه می گیرد نگوییم چون قانون است دهانت را ببند، رئیس مجلس به دولت حاکم شده و به مجلس هم حاکم شده اگر بنا بود رئیس مجلس بر دولت حاکم شود، باید بجای رئیس جمهور انتخاب می شد و می گفتند مردم رئیس مجلس را انتخاب کنند.
رئیس جمهور با اشاره به قانون اساسی خطاب به نمایندگان گفت: اگر قانون اساسی اشکال دارد باید با برگزاری رفراندوم اصلاح شود. انتصابات دولت را که نمی شود لغو کرد. اگر ازل و نصب ها از دولت گرفته شود، چه می ماند برای اداره کشور.
وی ادامه داد: اینها را مطرح کردم تا بررسی کنید و اصلاح شود وگرنه اتهام زنی های متقابل ادامه خواهد داشت.
رئیس قوه مجریه گفت: اگر دیوان عدالت اشتباه کرد، به چه کسی می توانیم شکایت کنیم؟ می گویند به ما. من امروز از موضع رئیس جمهور صحبت می کنم که از حقوق اساسی ملت دفاع می کند. به ملت بگویید رئیس جمهوری که می خواهید انتخاب کنید تحت امر رئیس مجلس است.
احمدی نژاد با اشاره به بحث مرتضوی نیز گفت: من بحثم شخص مرتضوی نیست از یک روند بحث می کنم، یک کسی بگوید رئیس دولت چه کاره است؟ استقرار قوه مجریه کجاست؟
در ادامه وی خطاب به نمایندگان گفت: یک نواری بود که خواستم پخش کنم، آقایان گفتند این کار را نکن که در این هنگام نمایندگان فریاد سر دادند بگو.
رئیس جمهور گفت: می خواهم بگویم می گویند نگو، می خواهم نگویم می گویند بگو.
در این هنگام علی لاریجانی رئیس مجلس خطاب به رئیس جمهور افزود: اگر لازم می دانید بگویید چیزی نماند، نوار هم دارید بگذارید چون از صبح دارید می گویید.
رئیس جمهور در این بخش از سخنان خود ضمن قرائت بخشهایی از مکالمه فاضل لاریجانی برادر رئیس مجلس و سعید مرتضوی گفت: مسائل جاهای دیگری است و اختلاف بین مجلس و دولت ایجاد میشود. من فکر میکنم مسائلی پشت صحنه میگذرد که نمایندگان خبر ندارند و ما هم خبر نداریم وقتی به میدان اداری کشور میآید عناوین دیگری پیدا میکند که به دعوای من و شما تبدیل میشود.
وی افزود: ما دعوایی با هم نداریم و اختلافی هم نداریم بنده کوچکترین خادم ملت هستم و شما هم نماینده مردم هستید و همه میخواهیم کار کنیم.
احمدی نژاد گفت: ملاقاتهایی اتفاق افتاده که رئیس مجلس اگر تامل کنند باید موضوعات را بررسی کنیم حتی اگر نزدیکترینها به ما باشند. پشت قضیه مسائل امروز موضوعاتی وجود دارد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه حدود 24 ساعت جلساتی برگزار شده است، بیان کرد: من بخشی از این جلسه را که بین آقای فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی برگزار شده، گفتهام که آوردهاند و میخواستم در اینجا پخش شود که به من گفتهاند اینها مسائل را درست نمیکند گفتند باید اجازه دهیم فضای کشور آرام تر شود من نیز گفتم که یک نسخه از این فیلم به رئیس مجلس یک نسخه به روسای کمیسیونها داده شود.
لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در بین سخنان احمدی نژاد گفت: خواهش میکنم نوار را پخش کنید که بعد نگویید که پخش نشده است چیزی کم نگذارید.
وی افزود: بحث نوار که گفته شده جامعه را حساس میکند و باید پخش شود.
لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: بگذارید آقای رئیس جمهور میخواهد نوارش را پخش کند.
احمدی نژاد در ادامه تاکید کرد: این نوار مربوط به جلسهای به نام آقای فاضل لاریجانی و مرتضوی است که ساعتها طول کشیده و به بخشی از مسائل ما باز میگردد.
در ادامه این جلسه نوار مربوطه پخش شد که به دلیل اشکال در سیستم صوتی پخش آن با مشکل مواجه بود.
رئیس جمهور گفت: اگر شما موافق باشید چون سیستم صوتی در اینجا خوب پخش نمیکند من این نوار را به روسای کمیسیونها میدهم.
لاریجانی پاسخ داد: هر چقدر میخواهید پخش کنید.
احمدی نژاد گفت: بعضی از قسمتهای نوار را میخوانم و در اختیار شما هم میگذارم اگر با دستگاه کوچک در اتاق ببینید قطعا مفهوم است.
رئیس جمهور در ادامه خلاصهای از گفتههای رد و بدل شده بین سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی را قرائت کرد.
لاریجانی در ادامه صحبتهای رئیس جمهور گفت: شما گفتید نواری در اختیار دارید و من نیز گفتم همه چیز را بگویید که بعد نگویید نگفتهام امروز روز مهمی است، در جامعه ما از این حرفها زیاد زده میشود و اگر این نوار راجع به بستگان ما بوده بگذارید حرف بزنند من میخواهم بشنوم.
احمدی نژاد گفت: مسائل همینها است که گفتید پخش نشود، ما میخواستیم پخش نکنیم اما آقای رئیس گفتند که پخش شود.
لاریجانی دوباره تاکید کرد: شما همین الان حرف را عوض میکنید، شما مطلبی را در اینجا مطرح کردید و من گفتم این موضوع در جامعه پخش میشود و شما اگر میخواهید نوار را پخش کنید.
احمدی نژاد گفت: دولت با حرفهایی که در این ملاقات دو نفره زده میشود، تحت فشار است و ما چطور باید از حق دولت دفاع کنیم شما راه را بفرمایید و ما نیز عمل میکنیم.
بخشی از این مکالمه دو نفره بر این است که فاضل لاریجانی درخواست راه اندازی یک پروژه اقتصادی با عنوان «ز» با شخصی بنام «م» که معاون مجتمع قضایی تهران است، دارد.
به گفته احمدی نژاد بر اساس این نوار فاضل لاریجانی با مرتضوی در تامین اجتماعی جلسهای دارد. تامین اجتماعی طبق قراردادی برخی از شرکتها را به گروهی میفروشد که این قرارداد دارای چند و چونی است. فردی به نام آقای «م» معاون مجتمع قضایی تهران میگوید که با یکی از برادران لاریجانی رفت و آمد خانوادگی دارم که مرتضوی میپرسد شما ارتباط دارید و آن آقا میگویند بله بقیه برادران به گرد این آقا فاضل نمیرسند و اگر آن آقای برادر این آقا فاضل نبود چند تا فحش میدادم.
رئیس جمهور ادامه داد: فاضل در بخشی از این مکالمه میگوید آن کسی که میخواهد قرارداد ببندد باید هوشیار باشد که با نام ما تبلیغات نکند و این موضوع مطرح نشود.
احمدی نژاد گفت: در بخشی از این مکالمه آقای لاریجانی به مرتضوی میگوید که من می خواهم با گروه «ز» کار کنم اگر ابلاغ کتبی زده که مرتضوی میپرسد اخیرا علی آقا را دیدهاید و او میگوید این آقا نظرش به شما مثبت است میتواند کمک کند حتی در قوه قضائیه اذعان داشت.
وی گفت: آقای لایجانی گفته است یک ملاقات خودمانی اصلا در منزل ما و بیرون از مجلس در منزل ما که آرام هم باشد با علی آقا و آقا صادق میگذاریم.
احمدی نژاد گفت: لاریجانی از من خواسته که یک آپارتمان برای وی به منظور شروع قرارداد خریداری شود که بین 600 تا 700 متر باشد و همچنین گفته است که میتواند با کمک برادرانش مشکلات را حل کند گفته است که میتواند قراردادهای بین المللی داشته باشد در صورتیکه آن فرد وی را با عنوان مشاور بپذیرد.
وی گفت که فاضل لاریجانی در این خصوص گفته در گذشته نیز یک فرد دیگری با نام «ع.ب» که مشکلاتی در قوه قضائیه و همچنین در بانکها داشته کارهایی انجام داده است و با کمک برادرش مشکلات قضایی وی و همچنین مشکلات بانکی را حل کرده است.
احمدی نژاد در ادامه پس از قرائت بخشهایی از این مکالمه گفت: شما مجلس و ما دولت هستیم و من میگویم نیازی به حل مسائل از این طریق نیست شما باید به این مسائل رسیدگی کنید صوت تصویر و نوار مشخص است و اگر رئیس مجلس صلاح بداند این نوار حدود 24 ساعته را به طور کامل در اختیار شما قرار می دهیم.
وی تاکید کرد: مسائل جاهای دیگری است و چرا باید اختلاف بین من و شما باشد. شیخ الاسلامی یک آدم خوب است استیضاح حق شما و نظر شماست.
وی تاکید کرد: هر چیزی که نمایندگان مجلس تصمیم بگیرد ما پایبندیم و به قانون هم احترام میگذاریم.